Kit for å lime borrelås på hetta

Jeg har et eget kit med det du trenger for å lime borrelås på jakka di. Altså for deg som ikke har en Bergans eller Norrøna jakke med borrelås i hetta. Du kan uansett gjerne kjøpe flere kit for å bruke pelskanten på flere av jakkene dine. Eller bytte en fuskepels til ekte på f.eks Fjellreven jakka di uten å tenke på original feste (knapper eller glidelås).

Alle pelskantene i butikken har borrelås (krok) og er designet for å passe blant annet jakkene fra Bergans og Norrøna som har borrelås.

På hetter er det best å ha løkke borrelåsen (den myke) ettersom den da ikke fester seg til lua når du ikke bruker pelskanten. Ved ikke å sy borrelåsen til jakka slipper man å punktere membranen om det er en skalljakke. Filmen viser hvordan man kan feste borrelåsen. Prøv først å se hvordan borrelåskanten følger hetta. Blir best om den ikke må bøyes sidelengs men gå rett rundt. Er det brem som stikker ut øverst så klipp gjerne borrelåsen nesten over på midten så den følger kanten. 0,5-1 cm på innside av brem. Etter at du har limt den på, bør du bruke noen minutter og følge med på at den holder seg riktig på plass. Fest eventuelt med noen klesklyper. Borrelåsen kommer til å sitte dønn fast etter 12 timer herding.
Ved behov kan man etterlime noe. Det er derfor med to tuber lim i pakka. Stormsure er samme lim som  kan brukes ved reparasjon av rifter i klær, vadebukser, oppblåsbare underlag osv. Nesten overkill på en borrelås, men tåler da vask og røft bruk. Jeg har limt på de fleste materialer tenkelig uten å få problem med feste. Har nå solgt noen hundre kit uten negative tilbakemeldinger.

 

AG