Hvor er pelsen fra?

Gjennom erfaren norsk buntmaker er skinnene av høy kvalitet kjøpt fra Canada. Ingen oppdrett! Regulert lisensjakt etter canadiske og EUs etiske retningslinjer. På tross av dette må man forvente at jakt gir lidelse for dyret, så dette blir et etisk valg du tar. Kanskje på samme måte som man burde gjøre når man spiser kjøtt, går på rypejakt, bruker lærstøvler ol. Pelskant er ingen nødvendighet på turjakka, men mange har kjent på effekten og minimering av risiko for forfrysning i ansiktet ved bruk av en god pelskant på hetta. Det er en grunn til at du ofte ser kraftige pelskanter på jakkene til polfarere. Lignende værforhold som de opplever kan du få i norske vinterfjell. Da er ikke fuskepels et alternativ ettersom den samler is, er kald når våt og da virker mot sin hensikt. Du har derimot god beskyttelse med en bra kulde/ansiktsmaske, men mange av oss synes ikke det er et behaglig alternativ over tid.

Gjeldende regelverk for fangst
Link til internasjonal avtale: http://fur.ca/wp-content/uploads/2015/09/AIHTS-Copy-of-Agreement.pdf
Nettside vedrørende Coyote spesielt: http://fur.ca/conservation/coyote-population-and-management-in-canada/

 

 

AG